Balkenbrij
€ 5,46
Beschrijving
gemaakt naar ouderwets recept
Dunne plakken snijden.Pan op hoog vuur lekker knapperig bakken!
Allergenen: gluten, koriander
Wat is balkenbrij?
Balkenbrij is een traditioneel Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt bereid. Het bestaat uit meel en water, maar er kunnen ook andere ingrediënten zoals suiker, boter of melk aan toegevoegd worden om de smaak te verbeteren. Het kan op verschillende manieren gegeten worden – warm of koud, met of zonder andere ingrediënten. Er zijn vele receptvarianten van het gerecht waarbij bijvoorbeeld rozijnen, noten of kaas wordt toegevoegd. Het gerecht is lekker en gemakkelijk te maken dat eenvoudig thuis kan worden bereid.
Ingrediënten
Balkenbrij vormt een ‘brij’ van verschillende ingredienten. Bij Slagerij Ter Weele bestaan worden de volgende ingredienten gebruikt: rundvlees, varkensvlees , runderlever, water, boekweitmeel, Kruidnagel, koriander, peper, speculaaskruiden (kaneel, nootmuskaat, kruidnagelen, piment, gember, koriander, foelie, kardemom), sandelhout, anijszaad, kaneel, aroma (gluten).
Balkenrbij bakken
Balkenbrij bakken is vrij eenvoudig. Ons advies is om allereerst mooie plakken te snijden van circa 1 centimeter dik. Verwarm ondertussen de koekenpan en bak op hoog vuur de balkenbrij lekker bruin en knapperig. Het bakken duurt niet lang. Het is vanzelfsprekend afhankelijk van de dikte van de plakken, maar houdt per zijde een baktijd van gemiddeld 2 tot 3 minuten aan. Smaken verschillen, maar veel van onze klanten eten dit op een wit broodje met een beetje mosterd of jam. Geniet ervan!
Balkenbrij maken
Bij Slagerij Ter Weele maken wij dit streekgerecht volgens tradtioneel recept. Wij bereiden het met de best denkbare ingredienten tot een ware lekkernij. Wilt u het proberen en kopen? Doe dit dan online op deze pagina of in een van onze winkels in Oene of Emst. Bent u enthousiast over dit authentieke streekproduct en wilt u zelf dit streekproduct maken? Informeer dan in de winkel naar de mogelijkheden en bestel de ingredienten bij Ter Weele. Of: bekijk onderstaande video waarin Gerrit ter Weele uitleg geeft over hoe dit gerecht van oorspronkelijk gemaakt werd.