• Gratis af te halen in onze winkels
 • Branche erkende meesterslager
 • Klantervaring: 4.9 uitstekend
 • Het beste vlees en wild

Assortiment

Assortiment

Cote de Boeuf

Vanaf 18,55

Beschrijving

Vlees voor de echte liefhebber ook heel mooi te bereiden op de BBQ.
dit is de ribeye met een bot het bot geeft tijdens de bereiding extra smaak.
Kort bakken.Ook heerlijk op de BBQ of grill

Artikelnummer: 9 Categorie: Tags: , ,

Wat is Cote de Boeuf?

Cote de Boeuf is een Franse term die wordt gebruikt om een dikke, ronde ribeye steak aan te duiden. Het is meestal een enorme biefstuk met veel marmering en vet dat zorgt voor extra smaak. Cote de Boeuf wordt van oudsher in restaurants geserveerd als gastronomisch hoogstandje of als luxueus stuk vlees op het menu. Tegenwoordig weet dit stoere stuk rundvlees ook steeds meer haar weg te vinden naar de barebcue of oven in de thuiskeuken. Het is een prachtig stuk vlees om te bereiden op de Ofyr, Kamado of kolenbarbecue.

Cote de Boeuf bereiden

Voor het bereiden en kruiden is het belangrijk om te weten dat dit stuk vlees al veel smaak bevat. Het beste is daarom om niet te overdrijven met kruiden en specerijen. Een goede basis marinade kan bestaan uit olijfolie, zout, peper, knoflookpoeder en eventueel wat gedroogde tijm of oregano. Laat het stuk vlees minimaal 2-3 uur marineren voordat je begint met grillen of bakken.

Cote de Boeuf bbq

Om een Cote de Boeuf op de barbecue te bereiden, is het belangrijk om je grill goed voor te verwarmen. Zet de temperatuur in ieder geval zo hoog mogelijk en wacht totdat alle kooltjes gloeiend rood zijn. Leg dan het stuk vlees op directe hitte en bak dit ongeveer 5-7 minuten aan beide kanten. Haal daarna het stuk vlees van directe hitte en leg dit over indirecte warmte. Laat het nog 10-15 minuten rustig doorbakken totdat het vlees de gewenste kerntemperatuur van ca 55°C heeft bereikt.

Wat is de kerntemperatuur van Cote de Boeuf?

Gerbuik vooropgesteld een vleesthermometer om de perfecte kerntemperatuur te bereiken. Houdt hierbij rekening met de volgende kerntemperaturen: rood gebakken: 50°C, Medium-rood gebakken: 52°C, Medium gebakken: 55°C en hoger om hem te doorbakken.

Cote de Boeuf bbq recept

Een heerlijke cote de boeuf van de BBQ is een echte traktatie voor vleesliefhebbers. Dit sappige, smaakvolle en malse ribstuk is perfect voor een zomerse BBQ-avond. Hieronder vindt u een eenvoudig recept voor de perfecte steak van de BBQ.

Ingrediënten:

 • Cote de boeuf
 • Olijfolie
 • Zout en peper
 • Knoflook (optioneel)

Bereiding:

 1. Haal het stuk vlees op tijd uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
 2. Verwarm de BBQ voor op een temperatuur van ongeveer 200 graden Celsius.
 3. Wrijf het vlees in met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. U kunt ook wat knoflook toevoegen als u dat lekker vindt.
 4. Leg het vlees op de BBQ en grill deze aan beide zijden tot er mooie grillstrepen ontstaan. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten per kant.
 5. Verlaag de temperatuur van de BBQ naar ongeveer 120 graden Celsius en laat het vlees verder garen tot de gewenste kerntemperatuur is bereikt. Dit duurt ongeveer 25-30 minuten. De ideale kerntemperatuur moet tussen de 50-55 graden Celsius zijn voor medium-rare, en tussen de 55-60 graden Celsius voor medium.
 6. Haal het vlees van de BBQ en laat deze rusten onder aluminiumfolie voor ongeveer 10 minuten.
 7. Snijd het tenslotte in dikke plakken en serveer met bijgerechten zoals gegrilde groenten, aardappelsalade of een frisse salade.

Het is belangrijk om het vlees goed te laten rusten voordat u deze aansnijdt. Hierdoor kan het vlees zich ontspannen en blijven de sappen behouden voor een sappige en malse cote de boeuf.

Cote de boeuf is een echt pronkstuk op tafel en kan worden gecombineerd met verschillende bijgerechten. Denk aan een frisse groene salade, gegrilde groenten, aardappelsalade, geroosterde aardappelen of versgebakken brood. Een lekkere rode wijn past ook perfect bij dit gerecht.

Geniet van dit heerlijke stuk rundvlees van de BBQ en maak er een onvergetelijke avond van met vrienden en familie.