• Gratis af te halen in onze winkels
  • Branche erkende meesterslager
  • Klantervaring: 4.9 uitstekend
  • Het beste vlees en wild

Assortiment

Assortiment

Eisbein (schweinehaxe)

8,76

Beschrijving

Voor de echte kluiver
de hips van het varken lekker gepekeld en gegrild.

Allergenen: lactose, selderij

Artikelnummer: 183 Categorie:

Wat is Schweinehaxe?

Schweinehaxe is een traditioneel Duits gerecht bestaande uit de hips van een varken, meestal met de huid er nog aan. Het wordt gekruid en gebakken totdat het krokant is. Bijgerechten bij dit gerecht zijn vaak sauerkraut of aardappelpuree. Eisbein, zoals het ook wel genoemd wordt, kan ook als snack worden genuttigd.

Ingrediënten Eisbein

In Eisbein van Ter Weele zitten de volgende ingrediënten verwerkt: varkensvlees, dextrose, stabilisator, zout, E450, E451, antioxidant E301, smaakversterker glutamaat, aroma, kruidenextract, lactose, selderij

Schweinehaxe opwarmen

Schweinehaxe kan op meerdere manieren worden opgewarmd. Als je het in de oven wilt opwarmen, zet dan de oven voorverwarmen tot 180-200 graden Celsius en leg het vlees erin. Bak het ongeveer 20 minuten of totdat het krokant is. Als je een pan gebruikt, verhit dan wat olie en bak het aan beide kanten aan totdat het heerlijk krokant is.

Schweinehaxe BBQ-recept

Ingrediënten:

  • 4 Schweinehaxe (varkensschenkel)
  • 4 eetlepels grove mosterd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereiding:

  1. Begin met het voorverwarmen van de BBQ tot een medium-hoge temperatuur van ongeveer 180-200 graden Celsius.
  2. Maak kleine inkepingen in het vel met behulp van een scherp mes. Dit zorgt ervoor dat het vel krokant wordt tijdens het grillen.
  3. Meng in een kom de mosterd, fijngehakte knoflook, paprikapoeder, gemalen komijn, gedroogde tijm, zout en zwarte peper.
  4. Bestrijk royaal met het mosterd-kruidenmengsel, zowel aan de bovenkant als aan de onderkant. Zorg ervoor dat het mengsel goed in de inkepingen en rondom de schenkel wordt gewreven, zodat de smaken goed kunnen doordringen.
  5. Plaats het vlees op de BBQ en sluit het deksel. Laat het ongeveer 2,5 tot 3 uur grillen. Zorg ervoor dat je de schenkel regelmatig omdraait voor gelijkmatig grillen en bestrijk het af en toe met het resterende mosterd-kruidenmengsel om de smaken te versterken.
  6. Controleer na 2,5 uur de gaarheid. Het vlees moet mals zijn en gemakkelijk van het bot vallen. Als het nog niet gaar genoeg is, laat het dan nog wat langer grillen.
  7. Haal van de BBQ en laat het enkele minuten rusten voordat je het serveert. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen herverdelen en het vlees nog sappiger wordt.
  8. Serveer met traditionele bijgerechten zoals zuurkool, aardappelpuree of versgebakken brood. Het krokante vel en de sappige smaak van de schenkel zullen zeker een hit zijn bij je gasten.

Geniet van deze heerlijke BBQ, een smaakvol en vlezig gerecht dat perfect is voor gezellige barbecueavonden!