• Gratis af te halen in onze winkels
  • Branche erkende meesterslager
  • Klantervaring: 4.9 uitstekend
  • Het beste vlees en wild

Assortiment

Assortiment

Entrecote

Vanaf 9,25

Beschrijving

Een mooi stuk biefstuk met een lekkere vet rand het vet geeft extra smaak. Entrecote , sirloin steak, biefstuk van de dunne lende.

Boter verhitten in de pan tot de blaasjes weg zijn en dan om en om bakken

Artikelnummer: 3 Categorie: Tags: ,

Onze entrecote is de absolute smaakmaker. Het vlees staat ook wel bekend als de sirloin steak of biefstuk van de dunne lende en vormt een prachtig stuk rundvlees afkomstig van door slager Herman ter Weele geselecteerde runderen.

Wat is een entrecote?

Een entrecote is een stuk rundvlees dat gesneden wordt van de lende of ribbenstreek. Het heeft een mooie, smaakvolle marmering en is zeer sappig. Dit komt door het vele vet en vocht dat in dit stukje vlees aanwezig is. Het bestaat uit twee verschillende typen spiervezels: de langzamere, langere fiberen die meer vet bevatten en de snelle, kortere die minder vet bevatten. Deze combinatie maakt het een van de beste stukken vlees om te koken. Het is ideaal om stoofpotten, grillgerechten of gebakken steaks mee te bereiden. Dit vlees wordt vaak gegeten met een saus en aardappel- of groenteschotels erbij. Deze combinatie maakt het tot een heerlijk en voedzaam gerecht dat je moeiteloos thuis kunt bereiden!

Waar zit de Entrecote?

Om een beter beeld te geven waar de entrecote zich precies bevindt, geeft Herman in onderstaande video uitleg over hoe en waaruit de Entrecote wordt gesneden. In onderstaande video ziet u tevens waar o.a. de Ossenhaas zich bevindt en de Rib Eye.

Hoe lang moet je het bakken?

Het is belangrijk om het vlees op de juiste temperatuur te bakken zodat het vlees lekker sappig blijft. Voor een medium gebakken steak is een kooktemperatuur van 160-170 graden Celsius ideaal, afhankelijk van hoe gaar je het wilt hebben. Bak dan ongeveer 8-10 minuten per kant en draai regelmatig om dat er geen brandplekjes ontstaan. Vergeet niet om altijd even rust tussen de bakbeurt in te laten!

Hoe bereid je entrecote op de barbecue?

Een entrecote op de barbecue bereiden is een van de lekkerste manieren om dit stuk vlees te gebruiken. Verwarm je barbecue goed voordat je begint met koken en leg het stuk vlees naar beneden op directe hitte. Bak aan elke kant ongeveer 5 minuten, draai regelmatig om dat er geen brandplekjes ontstaan. Laat het vlees vervolgens rusten. Serveer de entrecote warm met wat groentes of aardappelschotel en een saus naar keuze.

Kerntemperatuur entrecote

De kerntemperatuur is afhankelijk van hoe gaar je het wilt hebben. Voor medium gebakken ligt deze tussen de 55-60 graden Celsius, voor medium rare bij 50-55 graden en voor well done boven 60 graden. Controleer altijd met een thermometer zodat je zeker weet dat je gezonde, veilige maaltijd op tafel kunt zetten!