• Gratis af te halen in onze winkels
 • Branche erkende meesterslager
 • Klantervaring: 4.9 uitstekend
 • Het beste vlees en wild

Assortiment

Assortiment

Flat iron steak

Vanaf 7,25

Beschrijving

Dit is sukade zonder zware zeen.
Deze kunt u bakken als biefstuk en smaakt ook heerlijk op de BBQ.
Kort bakken dun snijden met grof zeezout en peper bestrooien en smullen maar

Artikelnummer: 11594 Categorieën: ,

“Wat is een Flat Iron Steak?”

Deze vraag krijgen wij regelmatig te horen van klanten. En dat is niet vreemd en leggen het daarom vanzelfsprekend graag aan u uit. De Flat Iron Steak is een heerlijk stuk sukade dat afkomstig is uit de schouder van het rund. Het vlees wordt vaak beschouwd alsbijna zo lekker als biefstuk‘, maar voordeliger. Omdat er geen vette marmering aanwezig is, kan dit vlees wat uitdagender zijn om te bereiden dan andere soorten steak. Om ervoor te zorgen dat de Flat Iron Steak gaar en sappig wordt, zult u hem op lagere temperatuur gedurende een langere periode moeten bereiden.

Flat Iron Steak bbq

U kunt ook het vlees op de grill of bbq bereiden. Als u er zeker van wilt zijn dat het gaar is, is het raadzaam om hem sousvide te bereiden: u krijgt gegarandeerd een sappige steak die vol van smaak is! Met het bereiden van een Flat Iron Steak op de BBQ is het van belang dat de kerntemperatuur 50 – 52 graden bereikt. Nadat u dit heeft gemeten met een kerntemperatuurmeter kunt u de sukade steak verwijderen van de bbq. U laat het vlees gedurende 5 tot 10 minuten rusten. Vervolgens snijdt u hem dun en bestrooit het met grof zeezout en peper. Eet smakelijk!

Verschil Sukade en Flat Iron Steak

Met de opkomst van de barbecue-cultuur zijn ter talloze ‘nieuwe’ benamingen geïntroduceerd. Soms roept het de vraag op wat het verschil is tussen Sukade en Flat Iron Steak. Het verschil zit hem in het feit dat bij de Flat Iron Steak de zeen is weggesneden, bij de Sukade blijft deze echter zitten. Resultaat hiervan is dus een dunner (‘Flat) stuk vlees wat zich uitstekend laat grillen op de BBQ. Uiteraard kunt u bij Ter Weele ook terecht voor de mooiste Sukade lappen.

Flat Iron Steak recept

Een Flat Iron Steak is een heerlijk stuk vlees dat afkomstig is van de schouder van het rund en bekend staat om zijn malsheid en smaak. Hieronder vind je een eenvoudig recept om hem perfect te bereiden.

Ingrediënten:

 • Flat Iron Steak
 • Olijfolie
 • Azijn (bijvoorbeeld balsamicoazijn of rode wijnazijn)
 • Sojasaus
 • Honing
 • Knoflook
 • Zout en peper

Bereiding:

 1. Maak de marinade door olijfolie, azijn, sojasaus, honing en knoflook in een kom te mengen. Breng op smaak met zout en peper.
 2. Leg de Flat Iron Steak in de marinade en zorg ervoor dat het vlees volledig bedekt is. Dek de kom af en zet deze minstens 30 minuten in de koelkast. Langer marineren kan ook, bijvoorbeeld een paar uur of zelfs een hele nacht.
 3. Verwijder de Flat Iron Steak uit de marinade en dep deze droog met keukenpapier.
 4. Verwarm een grillpan op hoog vuur of steek de BBQ aan en verwarm deze tot ongeveer 220 graden Celsius.
 5. Leg de Flat Iron Steak op de grillpan of BBQ en bak/grill deze aan beide zijden totdat er mooie grillstrepen ontstaan. Dit duurt ongeveer 3-4 minuten per kant voor een medium-rare steak, afhankelijk van de dikte van het vlees. Gebruik een vleesthermometer om de kerntemperatuur te meten en haal de steak van de grill als deze de gewenste temperatuur heeft bereikt. Een kerntemperatuur van 55 graden Celsius is perfect voor medium-rare, terwijl 60 graden Celsius meer richting medium gaat.
 6. Haal de steak van de grill en laat deze ongeveer 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Hierdoor kan het vlees zich ontspannen en blijven de sappen behouden voor een mals en sappig resultaat.
 7. Snijd de steak in dunne plakjes en serveer deze met bijgerechten zoals gegrilde groenten, gebakken aardappelen, een frisse salade of een stuk knapperig brood. Een lekker glas rode wijn past ook perfect bij dit gerecht.

Geniet van deze heerlijke Flat Iron Steak en experimenteer gerust met verschillende kruiden en marinades om het naar je eigen smaak aan te passen. Bon appétit!