• Gratis af te halen in onze winkels
  • Branche erkende meesterslager
  • Klantervaring: 4.9 uitstekend
  • Het beste vlees en wild

Assortiment

Assortiment

Gourmetvlees 400 gram p.p.

11,50 per stuk

Beschrijving

U besteld dit per persoon en krijgt 7 verschillende soorten vlees (biefstuk, varkenshaas ,schnitzel, kipfilet, kalfsbiefstuk, hamburger en een worstje) We geven 400 gram vlees per persoon. Dit assortiment staat vast en is niet te wijzigen. U kunt er wel iets aan toe laten voegen op een apart schaaltje. We maken schalen van 2 en 3 persoons porties. Wilt u voor bv. 8 personen bestellen dan krijgt u dus 2 schalen van 3 pers. en 1 schaal van 2 pers.

Artikelnummer: 488 Categorie: Tags: ,

Wat betekent ‘gourmet’?

Het woord “gourmet” komt oorspronkelijk uit het Frans en betekent “fijnproever”. Het werd voor het eerst gebruikt in de 19e eeuw en was bedoeld om mensen te beschrijven die hielden van lekker eten en drinken en bereid waren daar veel geld aan uit te geven.

Het concept van gourmet dineren en koken ontstond in Frankrijk, waar het bekend werd als “haute cuisine”, wat letterlijk “hoge keuken” betekent. Haute cuisine was de culinaire stijl die in de 17e eeuw aan het Franse hof werd ontwikkeld en later populair werd onder de hogere klassen van de Franse samenleving. Het was een zeer verfijnde stijl van koken die zich richtte op de hoogste kwaliteit ingrediënten en de meest complexe en elegante bereidingsmethoden.

Wat betekent ‘gourmetten’?

Gourmetten is een vorm van gezellig tafelen waarbij verschillende kleine gerechten worden bereid en gedeeld door een groep mensen, meestal rondom een speciaal apparaat dat bekend staat als een gourmetstel.

Bij gourmetten worden de ingrediënten in kleine porties gesneden en op tafel gezet, zodat iedereen ze kan pakken en op hun eigen manier kan bereiden. Het is gebruikelijk om verschillende soorten vlees, vis, groenten en sauzen te serveren. De gasten kunnen dan de ingrediënten op hun eigen manier grillen, bakken of koken op het gourmetstel, en deze combineren met bijgerechten zoals brood, salades en dipsauzen.

Gourmetten is populair in Nederland en andere Europese landen als een gezellige en informele manier om samen te eten tijdens feestelijke gelegenheden zoals kerst of oudejaarsavond, maar het kan ook op elk moment van het jaar worden gedaan. Het biedt de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende smaken en combinaties en het is een leuke manier om samen te zijn met vrienden en familie. Het Gourmetvlees van Ter Weele past uitstekend bij deze gelegenheid. Probeer het eens en ervaar het gemak en de smaak van ons heerlijke vlees!