• Gratis af te halen in onze winkels
  • Branche erkende meesterslager
  • Klantervaring: 4.9 uitstekend
  • Het beste vlees en wild

Assortiment

Assortiment

Kalfsentrecote

Vanaf 6,15

Beschrijving

Heerlijke biefstuk met lekker randje vet.

kort bakken op hoog vuur.

Artikelnummer: 302 Categorie: Tags: ,

Wat is kalfsentrecote?

Kalfsentrecote is een stuk vlees dat gesneden wordt uit de dunne lende van een kalf. Het is een mals en mager stuk vlees dat zeer geliefd is bij liefhebbers van kalfsvlees. Kalfsentrecote wordt vaak geserveerd als een luxe vleesgerecht en kan op verschillende manieren worden bereid, zoals gegrild, gebakken of geroosterd. Het vlees heeft een subtiele smaak en een fijne textuur, en is perfect te combineren met diverse kruiden en sauzen. Kalfsentrecote wordt vaak geserveerd met bijgerechten zoals groenten, aardappelen en salades en is een populair gerecht in vele restaurants en bij speciale gelegenheden.

Kalfsentrecote bakken

Hieronder volgt een algemeen recept voor het bakken van kalfsentrecote:

Ingrediënten:

  • Kalfsentrecote
  • Zout en peper
  • Olie of boter
  • Verse kruiden zoals tijm of rozemarijn (optioneel)

Instructies:

  1. Haal het vlees 30 minuten voor het bakken uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Bestrooi beide kanten met zout en peper.
  3. Verhit een koekenpan of grillpan op hoog vuur en voeg een beetje olie of boter toe.
  4. Leg het vlees in de pan en bak het vlees aan elke kant gedurende 2-3 minuten, afhankelijk van de dikte van het vlees. Draai het vlees slechts één keer om om te voorkomen dat het vlees uitdroogt en om een ​​mooie bruine korst te krijgen.
  5. Voeg eventueel wat verse kruiden toe zoals tijm of rozemarijn en voeg een klontje boter toe aan de pan om de smaken te versterken.
  6. Laat een paar minuten rusten onder aluminiumfolie om het vlees sappig te houden.
  7. Snijd in plakken en serveer het met bijgerechten naar keuze.

Tip: meet de kerntemperatuur van het vlees om te controleren of het de gewenste gaarheid heeft bereikt. Voor medium-rare moet de kerntemperatuur ongeveer 55-60 graden Celsius zijn, voor medium ongeveer 60-65 graden Celsius en voor well-done ongeveer 70-75 graden Celsius.