• Gratis af te halen in onze winkels
  • Branche erkende meesterslager
  • Klantervaring: 4.9 uitstekend
  • Het beste vlees en wild

Assortiment

Assortiment

Karwei vlees (skirt-steak)

7,47

Beschrijving

heerlijk vlees van het middenrif Super lekker op de BBQ!! ook geschikt om gaar te maken.

kort bakken en op de draad snijden
maar u kunt hem ook lekker gaar sudderen.

Artikelnummer: 32 Categorieën: ,

Wat is Skirt steak?

Steak Skirt steak is een dunne plak vlees dat afkomstig is van de buik/ middenrif van het rund. Het wordt vaak gebruikt in tacos, fajitas en andere Mexicaanse recepten. Het is een zeer smakelijk stukje vlees met veel smaak en textuur. Het wordt meestal gekruid en gebakken, gaar gesudderd of gestoomd, maar volstaat ook uitstekend op de barbecue!

Skirt Steak bereiden

Skirt steak heeft een korte bereidingstijd en is het best te bereiden op de grill of in de oven. Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat het vlees goed gekruid is met peper en zout. Om skirt steak te grillen, verwarm je eerst de grill tot hoge temperatuur. Leg dan het stukje vlees op de warmtebron en laat dit ongeveer 3-5 minuten aan elke kant bakken totdat er een mooie bruine korst ontstaat. Verwijder dan het vlees van de warmtebron en laat dit nog 5 minuten rusten. Om skirt steak in de oven te bereiden, verwarm je eerst de oven tot 200°C. Leg het stukje vlees op een bakplaat met kant-en-klaar gemarineerd of gekruid vlees en zet het ongeveer 8 minuten in de oven. Draai dan het stukje om en laat dit nogmaals 8 minuten bakken totdat er een mooie bruine korst ontstaat. Haal dan uit de oven en laat rusten.

Verschil Skirt Steak en Bavette

Skirt Steak en Bavette zijn rundvleesproducten die nogal eens met elkaar worden verward. De delen zijn afkomstig uit de vang van de koe, om precies te zijn aan de onderkant van het dier. Deze vang is op te delen in verschillende delen, waaronder de Bavette en de Skirt Steak. De Bavette is afkomstig uit het dikste deel van de vang.