Leverkaas
Vanaf € 2,65
Beschrijving
een zachte leverworst met daar om heen een lekkere spek randje
Allergenen: eiwit, kippenei-eiwit, gluten, soja, melk, sulfiet
Leverkaas
Leverkaas is een zachte leverworst die gemaakt wordt van varkenslever en ander varkensvlees. Het wordt ook wel leverworst of leverpastei genoemd en is een zacht en smeuïg mengsel van lever, vlees, kruiden en specerijen. Ingredienten: varkenslever, varkensvet, water, varkenvlees, kippenei-eiwit, melk, zout, E250, E300
kan soja en gluten, sulfiet bevatten
Het productieproces begint met het koken van de varkenslever en het vlees. Daarna wordt het fijn gemalen en vermengd met kruiden en specerijen. Vervolgens wordt het mengsel in een mal gedaan en in de oven gebakken of gestoomd. Na afkoeling wordt het in plakken gesneden en als vleeswaren gebruikt.
Leverkaas heeft een kenmerkende smaak die soms als hartig en soms als mild wordt omschreven. Het kan op brood worden gegeten als vleesbeleg of als snack bij de borrel. Het bevat doorgaans een hoog gehalte aan eiwitten en ijzer en is een goede bron van voedingsstoffen voor het lichaam.