Ossenworst
€ 2,60
Beschrijving
Wat is Ossenworst?
Ossenworst is een traditioneel Nederlands/ Amsterdams gerecht dat wordt gemaakt van gemalen rundvlees dat op smaak is gebracht met o.a. zout, peper en nootmuskaat. Het wordt vaak geserveerd als een smakelijke snack op een broodje of als een voorgerecht in combinatie met een frisse salade. Hieronder vind je twee recepten: een voor een heerlijk broodje en een voor een steak tartaar van dit heerlijke rundvlees product.
Broodje Ossenworst
Ingrediënten:
- 2 broodjes (bijvoorbeeld pistoletjes)
- 150 gram ossenworst
- 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
- 2 augurken, in plakjes gesneden
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel grove mosterd
- Handjevol rucola
Bereidingswijze:
- Snijd de broodjes open en rooster ze kort in een broodrooster of op de grill.
- Meng de mayonaise en mosterd in een kom en besmeer de onderste helft van de broodjes met dit mengsel.
- Leg een handjevol rucola op de besmeerde broodjes.
- Snijd het vlees in plakjes en verdeel deze over de broodjes.
- Leg de plakjes augurk en rode ui bovenop het vlees.
- Leg de bovenste helft van de broodjes erop en serveer direct.
Steak Tartaar van Ossenworst
Ingrediënten:
- 150 gram ossenworst
- 1 kleine rode ui, fijngesneden
- 1 eetlepel kappertjes, fijngesneden
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel worcestersaus
- 1 theelepel dijonmosterd
- Zout en peper naar smaak
- 1 eidooier
Bereidingswijze:
- Snijd het vlees in kleine blokjes en doe deze in een kom.
- Voeg de fijngesneden rode ui, kappertjes en peterselie toe aan de kom en meng goed door elkaar.
- Maak een dressing van olijfolie, worcestersaus en dijonmosterd en meng dit door het vlees.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de steak tartaar op een bordje en maak een kuiltje in het midden.
- Leg de eidooier in het kuiltje en serveer direct met bijvoorbeeld wat geroosterd brood of frietjes.