• Gratis af te halen in onze winkels
  • Branche erkende meesterslager
  • Klantervaring: 4.9 uitstekend
  • Het beste vlees en wild

Assortiment

Assortiment

Procureur

Vanaf 9,25

Beschrijving

Een heerlijk doorregen varkens braadstuk ook heel goed te gebruiken voor pulled pork.

lekker langzaam garen

Artikelnummer: 178 Categorie: Tags: ,

Wat is procureur?

Procureur is een stuk varkensvlees dat afkomstig is van de nek of schouder van het varken. Het is een rijk dooraderd stuk vlees, wat betekent dat het een aanzienlijke hoeveelheid vet bevat. Dit vet is echter eerder een voordeel dan een nadeel, omdat het bijdraagt aan een malse en sappige textuur, evenals een diepe en smaakvolle aroma. Tijdens het bereiden smelt het vet weg en behoudt het de sappigheid van het vlees, zelfs bij langzame bereidingswijzen.

De veelzijdigheid van procureur

Een van de redenen waarom procureur zo geliefd is bij vleesliefhebbers, is de veelzijdigheid ervan. Dit stuk vlees kan op verschillende manieren worden bereid en biedt altijd een heerlijke smaak. Een van de meest populaire bereidingen van procureur is het maken van pulled pork. Hierbij wordt het vlees langzaam gegaard totdat het zo mals is dat het gemakkelijk uit elkaar kan worden getrokken. Dit resulteert in een sappig en smaakvol gerecht dat perfect is voor op een broodje of als onderdeel van een barbecue.

Procureur kan ook worden gebruikt om heerlijke steaks te maken. Door het vlees in dikke plakken te snijden en vervolgens te grillen of bakken, krijg je een mals en sappig stuk vlees met een intense smaak. Het vet in procureur zorgt ervoor dat het vlees niet uitdroogt tijdens het bereiden, waardoor het resultaat altijd heerlijk is.

De bereiding van procureur

De bereiding van procureur kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van de gewenste smaak en textuur. Een populaire methode is langzaam garen, ofwel slow cooking. Gebruik een oven of een geschikte barbecue voor het bereiden van procureur. Door het vlees langzaam te garen op lage temperatuur, wordt het vlees ongelooflijk mals en sappig. Slow cooking zorgt ervoor dat de smaken goed kunnen ontwikkelen en dat het vlees boterzacht wordt. Dit is perfect voor het maken van pulled pork, waarbij het vlees zo mals moet zijn dat het gemakkelijk uit elkaar kan worden getrokken.

Een andere methode om procureur te bereiden is het gebruik van de oven. Door het vlees in een braadpan te plaatsen en het op lage temperatuur te garen, wordt het vlees ook mals en sappig. Het vet in het vlees smelt tijdens het garen en zorgt voor een heerlijke smaak. Door de oven te gebruiken, kun je ook een mooie korst op het vlees krijgen, wat zorgt voor een interessante textuur.

Advocaat van de procureur

Als je op zoek bent naar een heerlijke saus om je procureur mee te serveren, dan is advocaat de perfecte keuze. Deze saus, gemaakt van eigeel, suiker en brandewijn, heeft een rijke en romige smaak die perfect samengaat met het rijke vlees van procureur. De zoete en alcoholische tonen van de advocaat vullen de smaak van het vlees perfect aan en maken het gerecht helemaal af.

Ingrediënten voor een heerlijk procureur gerecht

Om een heerlijk procureur gerecht te maken, zijn er een paar belangrijke ingrediënten die je nodig hebt. Ten eerste, natuurlijk, het stuk procureur zelf. Zorg ervoor dat je een mooi stuk vlees kiest dat goed dooraderd is met vet, dit zorgt voor een heerlijke smaak en malsheid.

Daarnaast zijn er ook andere ingrediënten die je kunt gebruiken om de smaak van het vlees te versterken. Denk hierbij aan kruiden en specerijen zoals knoflook, ui, paprika, komijn en chilipoeder. Deze ingrediënten kunnen worden gebruikt om een smaakvolle wrijving of marinade te maken om het vlees mee in te smeren voordat je het gaat bereiden.

Temperatuur en garing

Het garen van procureur vereist geduld en precisie. Het is belangrijk om de juiste temperatuur en garingstijd te hanteren om het beste resultaat te krijgen. Over het algemeen geldt dat hoe lager de temperatuur en hoe langer de garingstijd, hoe malser het vlees zal zijn.

Bij het gebruik van een slowcooker is het aan te raden om het vlees op de laagste stand te garen, meestal zo’n 8 tot 10 uur. Dit zorgt ervoor dat het vlees langzaam gaart en boterzacht wordt. Bij het gebruik van de oven kun je het vlees op ongeveer 120 graden Celsius garen, afhankelijk van de grootte van het stuk vlees. Houd er rekening mee dat de garingstijd kan variëren, dus het is belangrijk om regelmatig de temperatuur van het vlees te controleren met een vleesthermometer.

Procureur recept voor BBQ/ Kamado/ Big Green Egg

Hieronder vindt u een eenvoudige bereidingswijze voor Pulled Pork:

Ingrediënten:

  • 1 procureur van ongeveer 2 kilo
  • 3 eetlepels zout
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 eetlepel gemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Meng de zout, bruine suiker, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en zwarte peper door elkaar en wrijf het mengsel goed in de procureur.
  2. Maak de Big Green Egg klaar voor indirect grillen op 110 graden Celsius.
  3. Plaats de procureur op het rooster en sluit de deksel. Laat de procureur langzaam garen tot een kerntemperatuur van ongeveer 90 graden Celsius is bereikt. Dit duurt ongeveer 8-10 uur.
  4. Haal de procureur van de Big Green Egg en laat het vlees even rusten.
  5. Trek het vlees met behulp van twee vorken uit elkaar tot het de gewenste structuur heeft.
  6. Serveer de Pulled Pork bijvoorbeeld op een broodje met coleslaw en barbecuesaus. Smakelijk eten!