• Gratis af te halen in onze winkels
  • Branche erkende meesterslager
  • Klantervaring: 4.9 uitstekend
  • Het beste vlees en wild

Assortiment

Assortiment

Rauwe ham San Daniele

Vanaf 5,00

Beschrijving

Italiaanse luchtgedroogde rauwe ham.

Artikelnummer: 11977 Categorie: Tags: ,

San daniele ham

San Daniele ham is een gerijpte ham die afkomstig is uit de regio Friuli-Venezia Giulia in Noord-Italië. Het is een van de meest gewaardeerde en bekende hammen ter wereld en wordt geproduceerd volgens traditionele methoden die al eeuwenlang worden gebruikt.

De ham wordt gemaakt van het vlees van speciaal geselecteerde varkens die zijn gevoed met een speciaal dieet van granen en peulvruchten. Nadat het vlees is gepekeld en gekruid met een mengsel van zout, peper en soms suiker, wordt het gedroogd en gerijpt gedurende minimaal 13 maanden in de heuvels van San Daniele. Tijdens het rijpingsproces ontwikkelt de ham zijn karakteristieke aroma en smaak, die worden gekenmerkt door zoete en nootachtige tonen.

San Daniele ham wordt meestal in dunne plakjes gesneden en geserveerd als voorgerecht of als onderdeel van een antipasti-schotel. Het wordt ook gebruikt als ingrediënt in een breed scala aan gerechten, zoals pasta’s, pizza’s en salades. De ham is duurder dan sommige andere soorten ham, maar wordt gewaardeerd om zijn hoogwaardige kwaliteit en unieke smaakprofiel.