• Gratis af te halen in onze winkels
  • Branche erkende meesterslager
  • Klantervaring: 4.9 uitstekend
  • Het beste vlees en wild

Assortiment

Assortiment

reepoulet

10,97

Beschrijving

Dit is uw basis voor een heerlijke ree peper of ree stoofschotel. Dit product door en door garen.

Dit product door en door garen.

Artikelnummer: 10570 Categorie: Tags: ,

Stoofschotel met reepoulet

Hier is een basisrecept voor een stoofschotel:

Ingrediënten:

  • 1 kg ree poulet
  • 2 el bloem
  • 2 el boter
  • 2 uien, gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 wortelen, in stukjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
  • 250 ml rode wijn
  • 250 ml wildbouillon
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Bestrooi de poulet met bloem en breng op smaak met zout en peper.
  2. Verhit de boter in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak aan beide kanten bruin en haal uit de pan.
  3. Voeg de uien en knoflook toe aan de pan en bak gedurende 2-3 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de wortelen en bleekselderij toe en bak nog eens 2-3 minuten.
  5. Voeg de rode wijn, wildbouillon, tijm en laurierblaadjes toe. Breng aan de kook.
  6. Voeg de poulet toe en zorg ervoor dat het vlees volledig bedekt is met de saus. Breng opnieuw aan de kook.
  7. Dek de pan af en laat op een laag vuur sudderen gedurende 2-3 uur, of tot het vlees zacht is en gemakkelijk van het bot valt.
  8. Verwijder de takjes tijm en laurierblaadjes en serveer de stoofschotel met aardappelpuree of rijst en groenten naar keuze.

Je kunt dit recept naar wens aanpassen door bijvoorbeeld andere groenten of kruiden toe te voegen of de rode wijn te vervangen door bijvoorbeeld bier of port.