• Gratis af te halen in onze winkels
  • Branche erkende meesterslager
  • Klantervaring: 4.9 uitstekend
  • Het beste vlees en wild

Assortiment

Assortiment

Ribeye

12,60

Beschrijving

Kort bakken Door het vetje een super mooie smaak.

kort bakken op hoog vuur.

Ribeye – 300 g
Artikelnummer: 31 Categorie: Tags: ,

Wat is een ribeye steak?

Een ribeye steak is een premium cut van rundvlees dat wordt gesneden uit het midden van de rib-eye, wat resulteert in een sappig stuk vlees met veel marmering. Het is vaak licht roze binnenin en donkerder aan de buitenzijde. Ribeye steaks zijn populair omdat ze smakelijk, sappig en relatief gemakkelijk te bereiden zijn. Ze kunnen op verschillende manieren worden bereid zoals gestoofd, gegrild of gebraden op hoge temperatuur.

 

Hoe moet je ribeye bakken?

Bij het bakken van ribeye is de temperatuur een belangrijke factor. Voor de beste resultaten, verwarm je grill of oven voor op hoge temperatuur (ongeveer 375°F). Breng je stuk vlees op kamertemperatuur voordat je begint met bakken en voeg wat olijfolie toe om te voorkomen dat het aanbrandt. Bak elk zijde ongeveer 3-4 minuten per kant totdat het gaar is naar jouw smaak. Laat daarna even rusten voordat je serveert! Wist u dat Ter Weele ook heerlijke Rib Eyes voor de barbecue heeft?

 

Rib Eye (dry aged)

Een dry aged ribeye is een stuk rundvlees dat gerijpt is door het vocht te laten verdampen. Tijdens dit proces ontwikkelt het vlees zijn smaak en textuur, waardoor het sappiger en (naar ons idee) nog smakelijker wordt. In het proces wordt gewerkt met een luchtvochtigheid van tussen de 75 en 85 procent. Het dry aging proces duurt tussen de 21 tot wel 100+ dagen. Hoe langer het vlees gerijpt, hoe intenser de smaak zal worden. Naarmate het rijpingsproces vordert, verliest het stuk vlees ook veel van zijn natuurlijke vochtinhoud. Gemiddeld genomen werken wij met een rijpingstijd van 4 tot 6 weken. Het resultaat is een smakelijk en sappig stuk vlees met intense smaken. Dry aged ribeye is verkrijgbaar bij Slagerij Ter Weele, informeer naar de beschikbaarheid.

 

Hoe kruid je een rib Eye steak?

Een ribeye is een mals stuk vlees dat vaak wordt gekruid met peper en zout. U kunt ook andere specerijen toevoegen, zoals knoflookpoeder, paprikapoeder, uienpoeder of chilipepers om extra smaak toe te voegen. Probeer ook wat verse kruiden zoals tijm, rozemarijn of laurierbladeren toe te voegen voor een aangename aroma. Als u wat meer pit wilt, voeg dan wat cayennepeper toe.

 

Wat is het verschil tussen een ribeye en een entrecote?

Wij krijgen regelmatig de vraag wat nou het verschil is tussen de ribeye en de entrecote. De ribeye is een veel marmerdere en sappigere steak. Het wordt gemaakt van de ribbenstreek van het rundvlees, wat zorgt voor meer smaak en textuur. De entrecote is iets minder gemarmerd dan de ribeye, maar heeft vanzelfsprekend heeft het een ontzettend lekkere smaak!

 

Hoe bereid je een rib eye sous vide?

Een ribeye sous vide bereiden is een manier waar steeds meer mensen belangstelling in hebben. De bereiding van een ribeye op deze manier gaat op hoofdlijn als volgt:
  • Voeg wat zout en peper toe aan de ribeye steaks, naar smaak.
  • Plaats de steak in een plastic zak en sluit het goed af met behulp van een vacuümverpakkingsmachine of sealer.
  • Zet de sous vide-bad op het gewenste temperatuur (meestal tussen 55°C – 60°C).
  • Leg de steak in het waterbad en laat ongeveer 45 minuten staan totdat hij gaar is volgens je voorkeuren (rare, medium rare, etc).
  • Verwijder de ribeye uit het waterbad en verwarm een koekenpan op hoog vuur.
  • Voeg wat roomboter toe aan de pan (of olie als je geen gebruik wilt maken van boter) en voeg de steak toe.
  • Bak de steak een korte tijd zodat je een krokante buitenzijde creëert, draai enkele keren om.