• Gratis af te halen in onze winkels
  • Branche erkende meesterslager
  • Klantervaring: 4.9 uitstekend
  • Het beste vlees en wild

Assortiment

Assortiment

Runderrollade

Vanaf 22,95

Beschrijving

Lekkere rollade om gaar de braden. U kunt deze in verschillende gewichten bestellen. De rollade is heerlijk gekruid en gezouten.

De rollade komt het mooist tot zijn recht als deze in een mooie braadpan ruim in de boter wordt gebraden.
Bereiding: een half uur braden per 500 gr. op een kern van 60

Allergenen: koriander

Artikelnummer: 15 Categorie: Tags: ,

Wat is runderrollade?

Runderrollade is een heerlijk gerecht dat bestaat uit mals rundvlees dat opgerold en gekruid wordt voordat het wordt gebraden of gestoofd. Het is een populaire keuze voor feestelijke gelegenheden en zondagse maaltijden, omdat het een indrukwekkend hoofdgerecht is dat zowel smaakvol als sappig is.

Om een runderrollade te maken, begint men meestal met een stuk rundvlees van de achterbout of de dikke lende. Dit vlees wordt platgeslagen en vervolgens gekruid met een mengsel van zout, peper en andere smaakmakers naar keuze, zoals knoflook, ui, rozemarijn of tijm. Optioneel kan men ook plakjes spek, champignons of andere ingrediënten toevoegen om extra smaak en textuur te geven.

Runderrollade in de oven

Nadat het vlees is gekruid, wordt het opgerold en stevig vastgebonden met keukentouw om de rollade bij elkaar te houden tijdens het koken. Daarna wordt de rollade meestal dichtgeschroeid in een hete koekenpan om een mooie bruine korst te krijgen. Vervolgens kan de rollade verder worden bereid door te braden in de oven of door te stoven op het fornuis met bouillon, wijn of andere vloeistoffen naar smaak. Het kookproces kan variëren afhankelijk van de grootte van de rollade en de gewenste gaarheid.

Runderrollade past uitstekend bij een verscheidenheid aan bijgerechten. Het wordt vaak geserveerd met aardappelpuree, geroosterde aardappelen, gestoomde groenten, rode kool, cranberrysaus en jus. Het vlees heeft een volle, hartige smaak en is van nature sappig en mals, waardoor het perfect samengaat met rijke sauzen en smaakvolle bijgerechten. Bovendien kunnen restjes runderrollade de volgende dag worden gebruikt voor heerlijke sandwiches.

Of je nu een feestelijke maaltijd wilt bereiden of gewoon wilt genieten van een heerlijke zondagse lunch, runderrollade is een heerlijk gerecht dat indruk zal maken op je gasten en je smaakpapillen zal verwennen. Met zijn sappige vlees, aromatische kruiden en veelzijdige combinatiemogelijkheden is het een klassieker die nooit teleurstelt.

Kerntemperatuur runderrollade

De kerntemperatuur van een runderrollade hangt af van de gewenste gaarheid. Hier zijn enkele richtlijnen voor de kerntemperatuur van een runderrollade:

  • Medium-rare: ongeveer 55-57°C
  • Medium: ongeveer 60-63°C
  • Well-done: ongeveer 68-71°C

Het is belangrijk om te vermelden dat dit slechts algemene richtlijnen zijn en de exacte kerntemperatuur kan variëren afhankelijk van de grootte van de rollade en de individuele oven of kookmethode. Het gebruik van een vleesthermometer is de meest betrouwbare manier om de kerntemperatuur te controleren en ervoor te zorgen dat de rollade perfect gaar is naar jouw voorkeur.

Bij het meten van de kerntemperatuur is het raadzaam om de vleesthermometer in het dikste deel van de rollade te plaatsen, ervoor zorgend dat de punt van de thermometer niet het bot raakt. Laat de rollade na het bereiken van de gewenste kerntemperatuur enige tijd rusten voordat je hem aansnijdt, zodat de sappen zich kunnen herverdelen en je een sappige en smaakvolle rollade krijgt.