• Gratis af te halen in onze winkels
  • Branche erkende meesterslager
  • Klantervaring: 4.9 uitstekend
  • Het beste vlees en wild

Assortiment

Prijs

Assortiment

Rundvlees

Resultaat 46–55 van de 55 resultaten wordt getoond

Waar komt rundvlees van Slagerij Ter Weele vandaan?

Slagerij Ter Weele gebruikt alleen de beste kwaliteit vlees voor hun rundvlees. Het rundvlees wordt afkomstig van Nederlandse boeren op de Veluwe en veehouders die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Wij selecteren de dieren zelf, waarbij wij veel aandacht hechten aan dierenwelzijn. Belangrijk daarbij is dat veehouderijen minimaal/ geen stressvolle omgevingen zijn voor de dieren, de dieren zo veel als mogelijk buiten grazen. Heeft u vragen over her- en afkomst van ons rundvlees? Stel ze gerust aan onze medewerkers of neem via e-mail of telefoon contact met ons op.

Hoe maak ik een stoofpotje van rundvlees?

Een stoofpotje van rundvlees is een heerlijk gerecht dat perfect past bij de koude winterdagen. Begin door 500 gram rundvlees te snijden (of bestel voor het gemak ons voorgesneden hachee vlees) in blokjes van 2 cm en bestrooi dit met wat peper en zout. Verwarm daarna olijfolie in een pan, voeg het vlees toe en bak het aan alle kanten bruin. Voeg vervolgens 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 wortel en 1 stengel bleekselderij toe aan de pan. Laat dit vervolgens 10 minuten sudderen en voeg dan 1 blik tomatenpuree, 500 ml bouillon, 2 laurierblaadjes en wat tijm toe. Laat het stoofpotje vervolgens op een laag vuur gedurende 1 uur zachtjes pruttelen. Voeg naar smaak nog wat extra kruiden toe zoals peper, zout of peterselie. Serveer de stoofpot met aardappelpuree of gestoomde rijst voor een heerlijk winterse maaltijd!

Hoe moet je rundvlees braden?

Rundvlees is een veelzijdig vleessoort dat je op verschillende manieren kunt bereiden. Tegelijk is het ook een eenvoudig stuk vlees om te braden. Als voorbeeld de ossenhaas: Ossenhaas is een zeer kostbaar stuk rundvlees dat je het beste kort op hoog vuur kunt braden. Verwarm de pan en voeg wat olie toe. Leg de ossenhaas in de pan en laat aan beide kanten bruin worden. Zorg ervoor dat het vlees niet te gaar wordt, want dan droogt het uit. Voeg naar smaak peper en zout toe en serveer direct als heerlijk bijgerecht! Naast het braden van rundvlees, is rundvlees zoals entrecote of staarstuk, ook prima te bereiden/ grillen op een barbecue.