• Gratis af te halen in onze winkels
  • Branche erkende meesterslager
  • Klantervaring: 4.9 uitstekend
  • Het beste vlees en wild

Assortiment

Prijs

Assortiment

Varkensvlees

Aan de basis van topkwaliteit varkensvlees, staat de varkensboer die zich met passie en liefde inzet. Slagerij Ter Weele werkt uitsluitend met geselecteerde, kleinschalige varkensboeren. In onze visie geldt dit als de basis van de kwaliteit die wij hoog in het vaandel hebben staan. Boeren die dus veel waarde hechten aan de leefomstandigheden van de varkens. Tegelijk geldt ons slachtproces als belangrijk onderdeel van de kwaliteit die u uiteindelijk proeft. U kunt bij ons terecht voor een groot en divers aanbod varkensvlees. Maar ook uiteenlopende soorten vleeswaren voor als broodbeleg. Van overheerlijke speklappen en spare-ribs, tot aan procureur en klassieke karbonades. De smaak van al ons varkensvlees is onovertreffelijk – u proeft de aandacht die door zowel boer als slager zijn geschonken aan het dier. Bekijk ons aanbod online of bezoek onze winkels in Oene of Emst: iedere week vers alles op voorraad.

Resultaat 1–15 van de 32 resultaten wordt getoond

Wat is de kerntemperatuur van varkensvlees?

Varkensvlees wordt gezien als een van de meest populaire soorten vlees om te koken. Het is smakelijk, voedzaam en betaalbaar. Maar hoe weet je wanneer het gaar is? De juiste kerntemperatuur van varkensvlees is essentieel om ervoor te zorgen dat het veilig te eten is. Het belangrijkste bij het bereiden van varkensvlees is de juiste kerntemperatuur die moet worden gecontroleerd met behulp van een vleesthermometer. De minimum veilige kerntemperatuur van varkensvlees is 160 °F (71 °C). Als je de temperatuur meet, moet je ervoor zorgen dat het middenpunt van het dikste stuk vlees ten minste 160 °F bereikt voordat het wordt geserveerd.

Hoe en waarmee kun je varkensvlees marineren?

Bij het marineren van varkensvlees kun je veel verschillende smaken toevoegen. De basis is meestal een combinatie van olie en azijn, maar er zijn veel andere ingrediënten die je kunt gebruiken om de smaak van je varkensvlees te verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld olijfolie, mosterdzaad, knoflookpoeder of citroensap gebruiken als basisingrediënten. Er zijn ook tal van verse specerijen – zoals tijm, rozemarijn, basilicum en koriander – die je kunt toevoegen om een meer complexe smaak toe te voegen. Maak ook gebruik van zout en peper om de smaken te versterken.

Waarom is varkensvlees zo populair?

Varkensvlees is al vele jaren erg populair bij consumenten over de hele wereld. Er zijn verschillende redenen waarom mensen voorkeur geven aan dit soort vlees boven andere soorten. Eén reden is dat het een verscheidenheid aan smaken heeft. Varkensvlees is zo veelzijdig dat je het kunt bereiden op verschillende manieren – geroosterd, gestoofd, gebakken of gegrild.

Wat is een varken aan het spit?

Een varken aan het spit is een traditionele manier van koken waarbij een heel varken wordt geroosterd boven een open vuur. Het proces kan meerdere uren duren, afhankelijk van de grootte en vetgehalte van het varkensvlees. Tijdens het roosteren wordt de buitenzijde gebakken terwijl de binnenzijde zacht en sappig blijft. Om ervoor te zorgen dat alle delen even gaar zijn, moet je regelmatig draaiend houden. Bij Slagerij Ter Weele kunt varken aan het spit bestellen – ideaal voor tijdens een familiebarbecue of bedrijfsfeestje.